perjantai 13. joulukuuta 2013

Viimeset tilarit vuonna 2013


Epäaktiivisuuden kuilun takaa raotan verhoa tähän harmaaseen arkeen mikä täällä vallitsee. En ole ehtinyt edes koskea hevosiin kuukausiin. Roksua autoin muuttohommissa ja näin Fredin varmasti ensimmäistä kertaa kesän jälkeen. Aivan liian kiirettä pitää. Kaikkea muuta pitäis tässä ehtiä, joten ei ole ollut aikaa näille. Tosin kuitenkin, tilareita oon silti ommellu tässä välillä.

Kolme tän vuoden viimestä tilaria sain valmiiksi toissapäivänä. Etenkin tohon viimeseen olen tosi tyytyväinen ja jos ei ostaja sitä ois halunnu ni olisin voinut vaikka pitääkkin. Tosin mitä se tänne pölyyntymään, kun ei ole aikaa noille muillekkaan. Mietin tässä, että olisin voinut pistää joulumyyntiin muutaman karvanaaman omasta tallista. Saa nyt nähdä. Huomenna olis sitten nokka kohti Amsterdamia ja sieltä St. Martinille. Luonnollisesti, en siis pysty kuvaamaan joulukalenteria sieltä käsin ja vähän tylsää kun ei ole täällä etelässä lunta edelleenkään. Tästä syystä jätimme suosiolla joulukalenterin ensi vuoteen.

Eka heppa on voikko tämmönen suomenhevostyyppinen. Tammalta näyttää, mutta tietoja en näille tietystikkään keksinyt. Harja on jonkinlaista Alpakka-lankaa tai muuta, ei mun muistaakseni ihan perus vilalankaa, vähän kevyempää ja ilmavampaa. En nyt muista mitä lankaa, kun mulla ei ole noita etikettejä noissa kerissä enää. Jos jotakuta kiinnostaa, voin ottaa selvää. Kangas ihan tavallista beigeä fleeceä. Ei ihan microfleeceä, mutta hyvin lähellä. Silmät ja sieraimet on nahkaa ja merkki valkoista fleeceä. Ommeltu ihan käsin, niinkuin kaikki tallin hevoset.Seuraava hevosista on tummanrautias, jolla on rengastähti otsalla. Kangas on microfleeceä ja merkki tavallista valkoista fleeceä. Tälle ei ole tehty tummennoksia tumman värinsä puolesta. Harja on keskipunaruskeaa villalankaa ja silmät ja sieraimet nahkaa. Puoliveri- tai Quartertyyppinen, mutta sukupuolileima myös aika tammamainen.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä ponimaisen näköinen ruuna/ori. Samaa kangasta kuin ensimmäinen, vaaleanbeigeä fleeceä ja merkki on valkoista fleeceä. Tällä on tummennokset ja oikeanpuoleinen sierain on vaalea, ohutta huopaa. Muuten silmät ja sierain on nahkaa. Harja on ohutta harmaata villalankaa. Kummallekkin vaalealle hevoselle on merkkiin laitettu hieman vaaleanpunaista, koska ne ovat niin lähellä suuta. Itse olen kaikkein tyytyväisin tähän jälkimmäiseen. Sopusuhtaisin ja mielenkiintoisin näistä kolmesta.Enää siis tämä ja huominen niin olen jo lentokoneessa. Tammikuussa olisi tarkoitus palata takaisin, joten sitten taas vähän päivittelyä. Viekkukuvan yritän kuvata tänään, mutta harmittaa kun toi on niin keväinen toi maisema. Ei yhtään kyllä talvinen taijouluinen !


Silti, hyvää joulua kaikille ihanille lukijoille !

- Milla ja ponskit


3 kommenttia: